Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Samsung Galaxy S20

Hvilken mobiltelefon er brukernes favoritt?

EPSI Rating Norge har i løpet av høsten sjekket nordmenns tilfredshet med deres mobiltelefoner. Samlet sett viser undersøkelsen at iPhone-kundene fortsatt er de mest fornøyde, men det er en Samsung modell som går helt til topps når det gjelder brukertilfredshet.
Denne studien, som har blitt gjennomført årlig helt siden 2008, baserer seg på nesten 2400 intervjuer. Målingen viser tydelig at det e

Fjernundervisning har preget elev- og studentopplevelsen

Folkehøgskolene har meget fornøyde elever

En ny studie av foreldre- og elevtilfredsheten med utdanningsløpet i Norge avdekker en del kvalitetsforskjeller mellom barnehage, skole, førstegangstjeneste og høyere utdanning. Barnehagene rundt om i Norge får nok en gang gode tilbakemeldinger, men også i år er det folkehøgskolene som kommer aller best ut.
EPSI Rating legger i dag frem resultatene fra en ny måling av foreldre- og elevtilfreds

Norske barnehager best i Skandinavia

Norske barnehager best i Skandinavia

Den 12. EPSI målingen av foreldretilfredsheten med barnehagene i Norge er gjennomført. Studien, som baserer seg på intervjuer med et tilfeldig utvalg av personer som har barn i barnehage, viser at de foreldre flest opplever at barna deres stortrives i barnehagene. Barnehagenes håndtering av koronakrisen har vært god, og bidrar til at foreldretilfredsheten ligger på samme høye nivå som i fjor. Den

Hverdagen blir mer og mer elektrifisert

Dette er kundenes dom over strøm- og nettselskapene

Vi lever i et samfunn og en hverdag som blir mer og mer elektrifisert. Denne utviklingen er med på å endre kundenes ønsker og forventninger, og stille nye krav til både kraftleverandørene og til nettselskapene rundt om i Norge. Strømprisene har historisk sett hatt stor innvirkning på tilfredsheten med kraftleverandørene, men til tross for at vi i løpet av året har sett de laveste strømprisene i No

Pandemien setter forsikringsselskapene under press

Pandemien setter forsikringsselskapene under press

Pandemien forandrer kundenes krav og forventninger til forsikringsselskapene, og bransjen må nå vise seg fra sin beste side. Mengden av henvendelser og saker har ført til lengre responstid, og mange har derfor måttet utvikle sitt digitale kundeforhold med forsikringsselskapene. Nok en gang er det Frende og KLP som er best.

Kundetilfredshet blant strømmetjenestene

Her er kundenes dom over strømmetjenestene

Nordmenn ser mer og mer på innhold fra strømmeleverandørene, og andelen husstander som abonnerer på en strømmetjeneste fortsetter å stige. Nye internasjonale aktører har etablert seg i Norge, noe som fører til at konkurransen om kundene øker. Kundetilfredsheten går frem sammenlignet med i fjor, og nordmenn er mer tilfredse med strømmeselskapene enn med tv-distributørene. 
EPSI Rating legger i d

Konkurransen fra strømmebransjen stiller nye krav til tv-distributørene

Konkurransen fra strømmebransjen stiller nye krav til tv-distributørene

For 11. gang måler EPSI Rating Norge kundetilfredsheten blant tv-distributørene i Norge. Studien viser at kundetilfredsheten faller, og at bransjen nærmer seg nye bunnivåer. Kampen om tv-seerne er tøff, og et stadig større utvalg av strømmetjenester gjør at det nå er en overvekt blant tv-kundene som ser mer på underholdning gjennom strømmetjenester enn på tv-tilbudet fra tv-distributørene. Tv-leve

Kundetilfredsheten med internettleverandørene

Hjemmekontor + dårlig wifi = frustrerte bredbåndskunder

Digital kommunikasjon er blitt en helt essensiell del av livene våre, både hjemme og på jobb. Pandemien har gjort hjemmekontor til en naturlig del av hverdagen for mange av oss. Nye bruksmønstre har oppstått, og vi er mer enn noen gang før avhengige av god kvalitet på bredbåndet. Bredbåndstjenesten har blitt satt på nye prøver nå i koronatider, men hva tenker kundene om dette samfunnskritiske bred

Kundetilfredsheten med mobilselskapene i Norge

OneCall og Dipper til topps i fersk kundeundersøkelse

For 18. gang har EPSI Rating gjennomført en kundeundersøkelse av mobilselskapene i Norge. I sum viser målingen at mobiltelefonitjenestene jevnt over fungerer bra. 3 av 4 kunder oppgir at de er fornøyde eller meget fornøyde med mobilselskapene. OneCall gjør et pent byks fremover og er nå nummer 1 i privatsegmentet, mens det er Dipper som nok en gang er suverene i bedriftssegmentet.
EPSI Rating l

Kundetilfredsheten med bankene i Norge

Ny kundeundersøkelse viser at storbankene sliter

Bankbransjen er i stadig endring, og den pågående koronakrisen har på sett og vis bare økt endringstakten. Det er færre fysiske kundemøter, andelen som bruker mobilbank fortsetter å stige, og flere må ta ansvar for sin egen bankhverdag. Hvilken effekt har så dette hatt på kundetilfredsheten? Studien fra EPSI viser at bankkundene i Norge er mindre tilfredse og lojale enn før, og at forskjellene mel

Hvor tilfredse er vi med håndteringen av koronakrisen?

Hvor tilfredse er vi med håndteringen av koronakrisen?

En fersk studie fra EPSI Rating viser at både regjeringen og myndighetene håndterer koronakrisen på en bedre måte i dag enn for 2 måneder siden. Videre er det tydelig at helsevesenet og dagligvarehandelen fortsatt får meget gode skussmål, mens bankene kan vise til størst fremgang sammenlignet med forrige måling. 
EPSI Rating har gjennomført en ny undersøkelse der nordmenn har blitt spurt om hvo

Helsepersonell og butikkansatte har blitt koronakrisens helter

EPSI Rating har nylig ferdigstilt en undersøkelse der vi har spurt nordmenn om hvordan de opplever at myndighetene og en rekke sentrale tjenesteleverandører har håndtert koronakrisen så langt. Tilbakemeldingen viser at folk flest er særlig godt tilfredse med måten helsevesenet og dagligvarebransjen har håndtert krisen. 
I slutten av mars gjennomførte EPSI Rating Group en studie blant befolkning

Vis mer

EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen.

EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

EPSI Rating Norway