Gå videre til innhold
OneCall og Phonero best når mobilkundene setter karakter

Pressemelding -

OneCall og Phonero best når mobilkundene setter karakter

Mobiltelefonene er med oss overalt, og mange av hverdagens gjøremål krever at mobiltelefonen er koblet til nettet og at appene fungerer. De fleste av oss er derfor avhengige av tilgang på velfungerende mobiltjenester. Men, hvor fornøyde er vi egentlig med disse tjenestene som mobilselskapene tilbyr? Svaret er at vi er mer tilfredse enn noen gang, og det er kundene til OneCall og Phonero som er aller mest fornøyde.

EPSI Rating har i dag lagt frem resultatene fra en ny måling av kundeopplevelsen med mobilselskapene i Norge. Studien baserer seg på dybdeintervjuer med drøyt 2300 personer og bedrifter rundt om i Norge. Studien, som første gang ble gjennomført i 2003, viser at framgangen i kundetilfredsheten fortsetter.

- Ifølge kundene har kvaliteten på mobiltelefonitjenesten bedret seg ytterligere, sier Fredrik Høst, Daglig Leder i EPSI Norge. Dette, i kombinasjon med et høyt servicenivå og gode prismodeller, gjør at norske mobilkunder er mer fornøyde enn noen gang. Det er også slik i år at kundetilfredsheten ligger tydelig høyere i Norge enn i Sverige, og dette til tross for at norske mobilkunder betaler mer per gigabyte enn i Sverige.

Kundemobilitet
Norske mobilkunder har høy tillit til sine mobilselskaper og uttrykker også en relativt sterk lojalitet. Allikevel viser studien at nordmenn og norske bedrifter bytter mobilselskap relativt ofte,- i hvert fall om vi sammenligner resultatene med bankbransjen.

- Mens nesten 30% av mobilkundene svarer at de har vært kunde i deres mobilselskap i 2 år eller kortere, er tilsvarende tall for bankbransjen 10%, forteller Sindre Brochmann, Senior Forretningsutvikler i EPSI. Dette er et signal om at nordmenn og norske bedrifter opplever det som langt enklere å skifte mobilselskap enn å bytte bank, og at det å skifte mobilselskap er forbundet med lavere byttekostnader enn hva det vil være for et bankbytte.

OneCall og Phonero på topp
Nok en gang er det tett i toppen når det gjelder kundetilfredshet i privatmarkedet.

- OneCall, ice og Talkmore har alle en kundetilfredshet som er meget høy, men denne gangen er det OneCall som kaprer topplasseringen, fortsetter Høst. OneCall skiller seg litt ekstra ut ved at de fremstår som mer nytenkende, at de har gode familieløsninger, og at de samlet sett har et noe bedre renommé blant egne kunder enn hva tilfellet er for hovedkonkurrentene.

I bedriftsegmentet er det Phonero som også i årets undersøkelse får de aller beste tilbakemeldingene.

- Phonero fortsetter med å levere godt på de forventingene som kundene har, og fremstår oppriktig interesserte i kundene, påpeker Høst. I tillegg viser studien at Phonero har et høyt servicenivå, de er dyktige på å kommunisere med kundene, og har dessuten en sentralbordløsning kundene liker.

Ett fullstendig sammendrag av studien og andre resultater kan leses her: https://www.epsi-norway.org/br...

Related links

Emner

Kategorier


EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen. EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

Relatert innhold

EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen.

EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

EPSI Rating Norway