Gå videre til innhold
Dette er  Tv- og bredbåndselskapene med de mest og minst fornøyde kundene

Pressemelding -

Dette er Tv- og bredbåndselskapene med de mest og minst fornøyde kundene

EPSI har i en ny studie undersøkt kundetilfredsheten med bredbånd- og Tv-distribusjonen i Norge. Til tross for en bedring viser studien at det fortsatt er mange kunder som er misfornøyde med disse tjenestene. Strim er nok en gang best på Tv-distribusjon, mens NRK Nett-TV er den mest populære strømmetjenesten. Når det gjelder bredbånd er Altibox nummer 1 i privatmarkedet, mens NTE Telekom kan skilte med de mest fornøyde bedriftskundene.

EPSI Rating har i dag lagt frem resultatene fra en ny og omfattende måling av kundetilfredsheten med Tv- og bredbåndleverandørene i Norge. Studien, som også inkluderer en måling av de mest brukte strømmetjenestene, baserer seg på nesten 5.000 intervjuer med privatpersoner og bedrifter rundt om i Norge.

Styrket tilfredshet – men fortsatt en del problemer i bredbåndsbransjen
Tilbakemeldingene på bredbåndsleveransen i privatsegmentet er tydelig mer positiv nå enn for ett år siden.

- Både hastigheten, stabiliteten og wifi-kvaliteten vurderes som bedre enn i fjor, sier Fredrik Høst, Daglig Leder i EPSI Rating. Men, til tross for framgang, ligger kundetilfredsheten fortsatt på relativt lave nivåer sammenlignet med andre bransjer vi måler. Studien viser at det er mange av kundene som er mer eller mindre misfornøyde med tjenesten, og klageandelen er fortsatt altfor høy.

Altibox best i privatsegmentet, NTE Telekom best mot bedrifter
Altibox er tilbake på toppen i EPSI undersøkelsen og kan skilte med er de mest fornøyde privatkundene innen bredbånd.

-Altibox er i følge kundene en pålitelig og robust bredbåndleverandør som leverer en stabil og rask internettaksess, fortsetter Høst. I tillegg vurderes kundeservicen som meget god, og dette gjør at Altibox i sum leverer den beste bredbåndsopplevelsen i årets måling.

Bedriftene rundt om i Norge har blitt noe mindre fornøyde med sine bredbåndselskaper det siste året. Kundetilfredsheten i bedriftsegmentet er allikevel på ett tydelig høyere nivå enn hva vi ser i privatmarkedet, men gapet er mindre enn på lenge. I årets måling er det NTE Telekom som får den beste tilbakemeldingen. Med en skår på solide 76,8 går NTE rett til topps i sin første EPSI måling.

- De leverer et godt og stabilt produkt, og blir oppfattet av kundene som en pålitelig leverandør, forklarer Sindre Brochmann, Senior Forretningsutvikler i EPSI. Vi ser også at kundene anerkjenner NTE’s lokale forankring, noe som gir dem en fordel i det å komme tett på kundene, å ta initiativ og å holde dem godt informert om kundeforholdet.

Strim og NRK Nett-TV utmerker seg
Dette er 14. gang EPSI har intervjuet personer landet rundt om hva de tenker og mener om Tv-tjenesten de abonnerer på. Parallelt med dette har EPSI målt kundetilfredsheten med de mest brukte strømmetjenestene på det norske markedet.

- Tilbakemeldingen er tydelig, kundene er fortsatt vesentlig mer tilfredse med strømmeleverandørene enn med Tv-distributørene, fortsetter Brochmann. Mange opplever at det å strømme innhold over internett er enkelt, innholdstilbudet er stort, og at de får mer for pengene som strømmekunde enn som Tv-kunde.

- Det er dog positivt å se at norske Tv-kunder er blitt mer fornøyde over det siste året, og de opplever økt stabilitet, bedre brukervennlighet, større valgfrihet, og det er en generell oppfatning ute blant abonnentene om at de får mer tv-underholdning for pengene, forklarer Brockmann.

- Men en gjennomsnittsskår på 64 betyr at kundetilfredsheten fortsatt er svak, påpeker Høst. Mange av tilbakemeldingene går også i år på at kundene har tilgang på mange kanaler de ikke benytter seg av og at de ønsker enda bedre mulighet til selv å forme sine kanalpakker.

Både Altibox, Telia og Telenor kan vise til en fin utvikling fra i fjor, men i år som i fjor er det Strim som presterer aller best i denne studien.

- Strim er konkurransedyktige på pris, innholdet i kanalpakkene treffer bra på kundenes ønsker og behov, og så er de ifølge kundene flinke på å komme med underholdningstips, fortsetter Høst.

Undersøkelsen viser dessuten at nordmenn er ganske godt fornøyde med sine strømmeleverandører, og resultatet er noe bedre enn nivået vi har sett de seneste årene. Strømmekundene rundt om i Norge opplever at de får tilgang på mye innhold av god kvalitet, og at disse tjenestene er både enkle og brukervennlige.

NRK Nett-TV får den aller beste tilbakemeldingen i denne undersøkelsen. Selv om tjenesten ikke er abonnementsbasert på samme måte som de andre tjenestetilbyderne, er tjenesten en relevant benchmark.

- Tilbakemeldingen fra brukerne vitner om at kvaliteten på innholdet er svært bra og at brukervennligheten er god. Det gjør at NRK Nett-TV er blitt en populær tjeneste, avslutter Høst.

Ett fullstendig sammendrag av bredbåndstudien og andre resultater kan leses her: https://www.epsi-norway.org/br...

Ett fullstendig sammendrag av Tv-studien kan leses her: https://www.epsi-norway.org/br...

Related links

Emner

Kategorier


EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen. EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

Relatert innhold

EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen.

EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

EPSI Rating Norway