Gå videre til innhold
Kundetilfredshet TV-distribusjon 2017
Kundetilfredshet TV-distribusjon 2017

Pressemelding -

Hvilken TV-distributør har de mest fornøyde kundene?

Årets måling av TV-distributørene viser at det kun er små forskjeller i kundeopplevelsen blant de ulike tilbyderne. Det er kundene til Viasat som kommer best ut i denne målingen, men det er kun minimale forskjeller mellom Viasat, Altibox, RiksTV og Canal Digital Kabel.

EPSI Rating legger i dag frem resultatene fra en omfattende måling av kundeopplevelsen med TV-distributørene i Norge. Studien baserer seg på cirka 1200 dybdeintervjuer med privatpersoner rundt om i Norge.

Viasat i tet
Denne målingen viser at det er Viasat som lykkes best i å møte kundenes forventninger. – Viasat utmerker seg særlig når det gjelder servicekvalitet og verdi for pengene, sier Fredrik Høst i EPSI Norge. Det at man som Viasat-kunde får strømmetjenesten Viaplay inkludert i TV-abonnementet bidrar også positivt.

Canal Digital Kabel kan vise til størst fremgang fra i fjor. Både innholdet i kanalpakkene og stabiliteten på TV-tjenesten til Canal Digital Kabel vurderes som vesentlig bedre i år sammenlignet med 2016. Get faller tilbake, og har de minst fornøyde kundene blant de målte tilbyderne.

Kanalpakken er viktig
Cirka hver tredje kunde oppgir at han/hun har klaget. Flertallet av klagene dreier seg om ustabilitet og signalproblemer. - Det er også en hel del misnøye rundt kanalpakkene, men studien viser dog en viss bedring fra i fjor, sier Høst. Kundene står mer fritt til å velge kanaler i dag enn hva tilfellet har vært tidligere, men det er fortsatt en del kunder som forteller at de gjerne skulle hatt mulighet til å selv velge hvilke kanaler de ønsker i kanalpakken.

Strømmetjenester vs. tradisjonell TV
Andelen TV-kunder som også abonnerer på strømmetjenester for film og serier stiger. Innhold er viktig, og det at kundene i større grad bruker strømmetjenester er et tegn på at de finner den underholdningen de søker. Målingen viser allikevel at TV-kunder fortsatt ser mest på «tradisjonell» TV, og 2 av 3 TV-kunder er ikke enig i påstanden om at strømmetjenestene er en fullverdig erstatning for TV-tjenesten.

Mer fornøyd enn svenskene
Tilsvarende studie i Sverige viser at svenskenes tilfredshet med TV-tilbyderne er lavere enn i Norge. Et mer detaljert sammendrag fra den norske studien finnes her: http://www.epsi-norway.org mens den svenske studien finnes på vår svenske side www.kvalitetsindex.se

Emner

Kategorier


EPSI Rating Norge er en leverandør av kundeinnsikt, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen. EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen.

EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

EPSI Rating Norway