Gå videre til innhold
Hvilken mobiltelefon er brukernes favoritt?

Pressemelding -

Hvilken mobiltelefon er brukernes favoritt?

EPSI har i løpet av høsten 2021 spurt et tilfeldig utvalg av nordmenn om hvor fornøyde de er med sine mobiltelefoner. Samlet sett viser undersøkelsen at iPhone-kundene fortsatt er de mest fornøyde, men det er en Huawei modell som går helt til topps når det gjelder brukertilfredshet.

Denne studien, som har blitt gjennomført årlig helt siden 2008, baserer seg på 2400 intervjuer. Analysen viser at mobiltelefonene til iPhone er mest brukt i Norge med Samsung som en god nummer to.


– Resultatene fra denne studien viser at vi er noe mer fornøyde med våre mobiltelefoner i år sammenlignet med i fjor, sier Sindre Brochmann i EPSI Rating Norge. Tilfredsheten er jevnt over god, og det er nok en gang iPhone brukerne som i sum er mest fornøyde med sine telefoner.

Det er Sony som kan skilte med den største framgangen i målingen, men også markedslederne iPhone, Samsung og Huawei kan vise til en liten fremgang. Videre så er det tydelig iPhone er spesielt populær blant de under 30 år og de over 60 år, og at det er en god del flere kvinner enn menn som har en iPhone. Huawei har også et godt fotfeste blant de yngste, men har til sammenligning langt færre brukere blant de som er over 60 år. Huawei har dessuten er overvekt av menn i sin kundegruppe. Samsung og Sony har sin hovedvekt av kunder i aldersgruppen 30 – 59 år.

I målingen er det også spurt hvilken modell brukerne har. Resultatene viser tydelig at jo nyere telefonen er jo mer fornøyd er brukerne med telefonen.

– Om vi sammenligner de mest brukte telefonene i markedet så er det Huawei P30 som får den aller beste tilbakemeldingen, med iPhone 12 hakk i hel, fortsetter Brochmann. Med en skår tett opp under 90 er det ingen tvil om at brukerne av disse modellene er svært godt fornøyde.


Et kortfattet sammendrag finnes her: https://www.epsi-norway.org/ny...

Emner

Kategorier


EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen. EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen.

EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

EPSI Rating Norway