Gå videre til innhold
Chilimobil og Phonero er best når mobilkundene setter karakter

Pressemelding -

Chilimobil og Phonero er best når mobilkundene setter karakter

I en stadig mer digitalisert hverdag er velfungerende mobiltjenester avgjørende for våre daglige gjøremål, både på jobb og i det private. Men hvor fornøyde er vi egentlig med disse tjenestene? Den siste EPSI-målingen viser at tilbakemeldingene fortsatt er gode, men for første gang på seks år registreres en nedgang i kundetilfredsheten. Chilimobil inntar topplasseringen i privatmarkedet, mens Phonero for tredje gang på rad er bedriftenes favoritt.

EPSI Rating har i dag lagt frem resultatene fra en ny måling av kundeopplevelsen med mobilselskapene i Norge. Studien baserer seg på intervjuer med 2300 privatpersoner og bedriftskunder i Norge. Undersøkelsen, som har blitt gjennomført årlig siden 2003, viser at kundetilfredsheten svekkes for første gang på lenge. Til tross for fortsatt høye nivåer, er det slik at flertallet av mobilselskapene har dårligere kundetilfredshet enn på samme tid i fjor.

– Kundene har gjennom mange år erfart at mobiltelefontjenestene har blitt stadig bedre og mer pålitelige, noe som har gitt kundene en relativt problemfri mobilhverdag, sier Fredrik Høst, Daglig Leder i EPSI Norge. Det er fortsatt tilfellet, men kundene forventer nå enda mer verdi for pengene, og abonnement som i større grad er tilpasset deres individuelle behov.
Chilimobil best i privatsegmentet
Undersøkelsen viser at det nok en gang er tett i toppen når det gjelder kundetilfredshet. I år er det Chilimobil som, i sin første EPSI-måling, inntar førsteplassen, tett fulgt av OneCall.

- Chilimobil er bedre enn sine konkurrenter på å møte kundenes forventninger og behov knyttet til mobiltelefoni, sier Sindre Brochmann, Sr. Forretningsutvikler i EPSI. Chilimobil får gode tilbakemeldinger på en rekke områder, men særlig for å ha konkurransedyktige priser og god brukervennlighet.

Det er Telenor som skårer dårligst i privatsegmentet. Selv om Telenor fortsatt anses som et trygt og pålitelig mobilselskap, etterlyser kundene mer tilpassede abonnement, bedre informasjon og forbedret kundeservice.

Phonero er bedriftenes favoritt
Phonero beholder topplasseringen i bedriftsmarkedet for tredje år på rad, med en kundetilfredshet på nesten 75.

- Tilbakemeldingene tyder på at selskapet er godt likt, og at bedriftskundene jevnt over er meget godt fornøyde med selskapets mobiltjenester, sier Fredrik Høst. Bedriftene har høye forventninger til Phonero, men med et solid mobilnett, konkurransedyktige priser, brukervennlige løsninger og topp kundeservice innfrir Phonero disse i stor grad.

Unifon, som er med i undersøkelsen for første gang, havner på bunn. Selv om selskapet får relativt gode tilbakemeldinger på pris og verdi for pengene, etterlyser Unifon-kundene bedre oppfølging, mer informasjon og forbedrede digitale løsninger.

En mer detaljert gjennomgang av årets mobilstudie finnes her: https://www.epsi-norway.org/br...

Related links

Emner

Kategorier


EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen. EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen.

EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

EPSI Rating Norway