Følg EPSI Rating Norway

Barnehager og revisjonsselskaper gjør det sterkt når kundene setter karakter

Pressemelding   •   feb 12, 2018 08:01 CET

EPSI Rating legger i dag frem et sammendrag av alle kundetilfredshetsstudier som analysebyrået gjennomførte i 2017. Analysen viser at det er barnehagene som samlet sett kan skilte med den beste kundetilfredsheten blant de målte bransjene, mens det er bredbåndsleverandørene som fikk den dårligste tilbakemeldingen fra kundene. Blant selskapene som er målt i 2017 så var det Gudbrandsdal Energi som kom best ut. 

I EPSI Rating sine kundeundersøkelser er det kundene selv som bedømmer sine leverandører langs en rekke parametere. EPSI Norge har i løpet av 2017 intervjuet 12.000 personer og 7.000 bedrifter rundt om i Norge i forhold til deres kundeopplevelse.

Fremgang for kundetilfredsheten
Sammenstillingen av studiene viser at det er fremgang i kundetilfredsheten i flertallet av bransjene EPSI har målt. Sammenlignet med i 2016 så har tilfredsheten med abonnementsbaserte strømmetjenester steget kraftig, mens tilfredsheten med skolen faller noe tilbake.

- Målingene fra 2017 viser nok en gang at nordmenn er særdeles godt fornøyde med sine barnehager, sier Fredrik Høst i EPSI Rating Norge. Videre så er det tydelig at folk er godt tilfredse med diverse kulturarrangement, og da særlig konserter og festivaler. Nok en gang så viser målingene fra EPSI at bredbåndtilbydere og TV-distributører har utfordringer i forhold til å skape de helt store kundeopplevelsene.

Blant selskapene som er målt i privatsegmentet i 2017, så er det Gudbrandsdal Energi som fikk den beste tilbakemeldingen fra sine kunder. Det er TV 2 Sumo som kan vise til sterkest fremgang fra 2016.

Når tallene brytes ned på fylkesnivå, så viser analysen at kunder bosatt i Vest-Agder uttrykker høy tilfredshet og lojalitet med ulike tjenester. Kunder bosatt i Oppland er til sammenligning mindre tilfredse, mens lojaliteten er svakest blant kundene i Akershus, Oslo og Hordaland.

Bedriftssegmentet
I bedriftssegmentet så er det også store forskjeller i kundetilfredsheten. Revisjonsselskapene og regnskapsbyråene kan nok en gang vise til høy kundetilfredshet, mens det er bredbåndselskapene og strømleverandørene som kommer dårligst ut. Det er allikevel bredbåndsleverandøren PowerTech som fikk den beste tilbakemeldingen fra sine kunder, mens DNB kan vise til sterkest fremgang fra 2016.

Om man ser nærmere på de bedriftene som er målt av EPSI, er det tydelig at det er noen selskaper som går igjen år etter år. – Gudbrandsdal Energi, Skandiabanken, PowerTech, Handelsbanken, Eika Alliansen og LOS kan nok en gang vise til en kundetilfredshet som betegnes som meget høy, avslutter Høst.

Sammendraget kan lastes ned fra EPSI sin nettside: www.epsi-norway.org

EPSI Rating Norge er en leverandør av kundetilfredshetsanalyser, og er av mange ansett som en ekstern revisor av kundemassen. EPSI samler inn, analyserer og formidler informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av produkter og tjenester. Selskapet er en del av EPSI Rating Group som gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og i en rekke andre europeiske land.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.